Opskrifter

Vores brød er koldhævet i 24 timer inden det bages i stenovn. Madkunstneren har et tæt samarbejde med det Aarhus-baseret Briancon, der har en særlig dedikation til det gode håndværk - og en udpræget respekt for råvarerne. Vores koldhævet kvalitetsbrød er selvfølgelig med i alle vores menuer, hvor brød er tilbehør.

Dej er en organisk størrelse, der ændrer sig og reagerer på omgivelserne. Derfor er en opskrift ikke standardiseret. Der skal være en forståelse og føling af, hvordan en dej opfører sig fra gang til gang, afhængig af temperaturen i rummet eller fugtigheden udenfor. En erfaren bager justerer instinktivt.

Den længere fermentering - såsom koldhævning - giver en virkelig god smag og en ekstravagant  skorpe. 

Glæden ved mad begynder længe før, man putter det i munden. Det har noget at gøre med aromaen, og hvordan det præsenterer sig. Et rustikt brød med en skøn skorpe beder efter at blive spist.

En vigtig faktor for at få en dejlig luftig skorpe, er at snitte i toppen af brødet, så den luft, der udvider sig i brødet, når det bages, kan undslippe og bryde igennem.

Vores brød er nøje udvalgt, og derfor en vigtighed at det skabt med de gamle håndværksmæssige værdier. Råvarerne er kun de bedste, og derfor står bageren og slår hvert enkelt hønseæg ud til dejen - modsat fald, når æggene bliver hældt ud fra en plastikdunk. Desuden bruges der altid en kvalitetssmør - og ikke bearbejdede margerineprodukter.

Madkunstnerens brød er altid koldhævet og derefter bagt i stenovn.